ŠAOLIN MANASTIR
» » ŠAOLIN MANASTIR

ŠAOLIN MANASTIR

KUN FU AVANTURA

Doživite jedinstvenu avanturu sa David s Adventure Team-om i započnite svoje putovanje ka mudrosti, snazi i harmoniji u Manastiru Šaolin! Kursevi koji vam pružaju priliku da učite od iskusnih majstora kung fua, uronite u drevne tehnike borilačkih veština i pronađete unutrašnji mir.

Nakon završetka programa, dobićete prestižne sertifikate koji potvrđuju vaše veštine i angažman u Šaolin tradiciji.

Pridružite nam se na ovom nezaboravnom putovanju gde ćete trenirati, meditirati i deliti iskustva sa monasima, sve pod vođstvom našeg stručnog tima.

Pripremite se za transformaciju uma, tela i duha dok istražujete tajanstvenu lepotu Manastira Šaolin!

Enter the adventure…

 

"Budnost i Balans: Putevi Manastira Šaolin i Kineskih Gradova"

Datum: 12-30 jul 2024

 

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1
- Dolazak na aerodrom (npr. aerodrom Zhengzhou Xinzheng u blizini Šaolina) i transfer do manastira Šaolin.
Dani 2-14 (13 dana boravka u manastiru Šaolin)
- Učestvovanje u programima obuke u manastiru Šaolin, uključujući vežbe kung fua, meditaciju, filozofiju Šaolina i druge aktivnosti.
- Završetak programa i dodela sertifikata ili diploma.
Dani 15-16 (2 dana u Šangaju)
- Šetnja Bundom i obilazak zgrade Orijentalnog bisera
- Poseta Vrtu Yuyuan i starom gradu
- Krstarenje rekom Huangpu za panoramski pogled na grad
- Poseta Šangajskom muzeju i umetničkom distriktu Tianzifang
Dani 17-18 (2 dana u Pekingu)
- Poseta Zabranjenom gradu (Palata Ming i Qing dinastija)
- Hodanje po Velikom kineskom zidu
- Obilazak Hrama Neba
- Poseta Trgu Tienanmen i Hramu nebeskog mira
Dan 19
- Transfer do aerodroma i povratak za Beograd.
NAPOMENA:  Učesnici  ne moraju da  imaju neku borilačku veštinu ili iskustvo ili da budu utrenirani, mogu doći i samo kao posmatračim a mogu se prijaviti i oni koji hoće da praktikujuneki od tri kursa koji su zastupljeni u manastiru Šaolin, za koje se dobijaju sertifikati.
KURSEVI KOJI SU ZASTUPLJENI U MANASTIRU SU:
 1. QI GONG ( prilagođen za sve učesnike)
 2. KUNG FU osnove ( svako može)
 3. SHAOLIN KUNG FU ( napredniji kurs, može ko je malo utreniran
Život monaha u Šaolinu je posvećen duhovnosti, disciplini i borilačkim veštinama. Ujutro se počinje sa meditacijom i fizičkim vežbama kako bi se pripremili za dnevne dužnosti. Trening kung fua uključuje tehnike udaraca, blokada, i borbu s oružjem, fokusirajući se na razvoj tela, uma i duha. Monasi praktikuju strogu disciplinu u ishrani, spavanju i interakciji s drugima. Njihov život je posvećen očuvanju tradicije, duhovnom razvoju i služenju zajednici.
Manastir Šaolin, smešten u planinskoj regiji Henan provincije Kina, predstavlja legendarno središte budističke duhovnosti i borilačkih veština. Osnovan pre više od 1500 godina, ovaj sveti kompleks je domaćin brojnih budističkih monaha koji praktikuju Shaolin kung fu, poznatog po svojoj gracioznosti, snazi i unutrašnjem miru. Manastir Šaolin je ne samo svetilište već i mesto gde se prenosi tradicija, obrazovanje i duhovnost. Posetite nas i doživite jedinstveno iskustvo koje će vas nadahnuti i promeniti vaš pogled na svet.

TROŠKOVI PUTA: 1870eur + avio karta na dan putovanja (trenutna cena avio karte je oko 650 eur). Prijava uz akontaciju kod vodiča.

 • Prijava uz akontaciju od 700 eura, ostatak sume uz dogovor organizatora, a najkasnije 15 dana pred polazak na put.
 • Cena je rađena na bazi 10 prijavljenih.
 •  U slučaju manjeg broja prijavljenih cena se može korigovati uz dogovor grupe.
 • Uz prijavu svaki učesnik će dobiti spisak nephodne opreme kao i spisak lekova koje treba svaki učesnik da ima

 

 • U troškove spada: svi transferi, smeštaj, organizacija.
 • U troškove ne spada: lično putno osiguranje, individualni troškovi.

PRIJAVE KOD VODIČA:

Vodiči : 

David Kovačević 

kontakt: +381 61 108 97 78

davidsadventureteam@gmail.com

 • Profesor sporta i fizickog vaspitanja, vodič pss, operativni trener planinarstva.
 • Vodio avanture: Kilimandžaro, Visoki Atlas, Damavand, Elbrus, Kazbek, Mont Blanc, Grossglockner, Rainbow mountain-Peru, vulkan Misti - Peru, Peru - Inka Salkantaj trek 75 km preko prevoja 4.800m,  Pik Lenjin- Kirgistan, Kolumbija- prašuma Tajrona, Teide vulkan - Tenerife,  Atos Sveta gora, balkanske planine itd...

Alen Santrač

 • vodio ture širom južne Amerike, Indije, Indonezije, Afrike.

Dušan Živojinović 

 • Glavni vodič kroz manastir Šaolin, džudo i reiki majstor, boravio u manastiru Šaolin i vežbao uz dugogodišnji boravak i rad i Kini.

DOKUMENTA:

 • Pasoš
 • Uplaćena klubska članarina za tekuću godinu.
 • Putno osiguranje

Raspored vežbanja u manastiru Šaolin tokom dana:

- 5:00 - 6:00: Jutarnja meditacija i mentalna priprema
- 6:00 - 7:00: Fizičke vežbe, uključujući razgibavanje, trčanje i osnovne vežbe snage
- 7:00 - 8:00: Doručak i odmor
- 8:00 - 11:00: Tehničko vežbanje borilačkih veština, kao što su kung fu forme, udarci i blokade
- 11:00 - 12:00: Ručak i odmor
- 12:00 - 14:00: Slobodno vreme za lične aktivnosti ili odmor
- 14:00 - 17:00: Intenzivno vežbanje borilačkih tehnika, partnerstvo i taktika
- 17:00 - 18:00: Večera
- 18:00 - 19:00: Slobodno vreme za lične aktivnosti, čitanje ili odmor
- 19:00 - 20:00: Večernja meditacija i mentalna priprema za spavanje
- 20:00: Početak noćnog odmora
Ovaj raspored može varirati u zavisnosti od specifičnih potreba i tradicija manastira Šaolin, da li je praznik ili neka ceremonija. Tada se raspored prilagođava.

HRANA U MANASTIRU:

U manastiru Šaolin hrana je obično jednostavna, ali hranljiva i uravnotežena kako bi podržala fizičke i duhovne aktivnosti praktikanata. Evo nekoliko karakteristika hrane koja se obično služi u manastiru Šaolin:
1. **Vegetarijanska ishrana**: U manastiru Šaolin tradicionalno se praktikuje vegetarijanstvo, tako da se hrana uglavnom sastoji od voća, povrća, žitarica, mahunarki i orašastih plodova.
2. **Jednostavni obroci**: Obroci su obično jednostavni i pripremaju se sa minimalnim dodacima ulja, soli i začina kako bi se očuvala prirodna aroma i ukus sastojaka.
3. **Sveža hrana**: Namirnice se često biraju zbog njihove svežine i sezonske dostupnosti. Voće i povrće se često koriste u svojim prirodnim oblicima, bez previše obrade.
4. **Hrana koja podržava energiju**: Hrana koja se služi u manastiru Šaolin obično je bogata hranljivim sastojcima poput proteina, vlakana i vitamina kako bi podržala fizičke aktivnosti i duhovni razvoj praktikanata.
5. **Bogatstvo ukusa**: Iako je hrana jednostavna, priprema se s ljubavlju i pažnjom kako bi se postigao balans između različitih ukusa poput slatkog, kiselog, gorkog i pikantnog.
Uživanje u hrani u manastiru Šaolin nije samo obrok, već i deo duhovnog iskustva koje promoviše zdrav način života i blagostanje uma, tela i duha.

NAPOMENA:

  • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
  • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
  • celokupan iznos u evrima najkasnije mesec dana pre polaska na put
  • kompletna uplata je do popune mesta tri nedelje pre polaska, cena je radjena na bazi 10 putnika, uz manji broj putnika, cena se korigujeUSLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  Napomena:

  Prema zakonu o turizmu ( član 86, stav4), za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

  Na akciji smeju da učestvuju samo članovi kluba "DAT" i pss organizacije sa plaćenom članarinom a tekuću godinu Vodič zadržava pravo izmene plana. Svaki učesnik akcije dužan je da se pridržava pravila u skladu sa Pravilnikom o ponašanju planinara. U slučaju da bude procenjeno da planinar iz bilo kog razloga može ugroziti svoju ili bezbednost grupe, polazak na uspon neće biti dozvoljen. Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

   

  Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorn ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost. U slučaju otkaza leta avio kompanije sa kojom ćemo leteti, putnik sam snosi troškove leta za povratak I isti potražuje od avio kompanije povraćaj utrošenih sredstava

  U slučaju odustajanja od puta 15 dana pred polazak akontacija se ne vraća.

TAJNE ŠAOLIN:

ŠAOLIN DISCIPLINA: