RUSIJA – KAMČATKA 2021.
» » RUSIJA – KAMČATKA 2021.

RUSIJA – KAMČATKA 2021.

Treking i uspon na Avača vulkan (2741 mnv) i vulkan Goreli (1892 mnv)

Kamčatka „Zemlja medveda i vulkana“

Datum: 02.07–12.07.2020.

PLANINARSKA  VISOKOGORSKA AKCIJA
TEŽINA: SREDNJE NAPORNO

Plan putovanja:

Dan 1
Let sa aerodroma Nikola Tesla za Moskvu. U popodnevnim satima let iz Moskve za Petropavlovsk – Kamčatski. Let traje oko 9 časova.

Dan 2

U Petropavlovsk-Kamčatski dolazimo u ranim jutarnjim časovima. Tu će nas sačekati naši lokalni domaćini i vodiči koji će nas prvo odvesti u kuću u centru grada gde ćemo se smestiti. Dan ćemo provesti u obilasku grada, okruženom planinama i vulkanima, upoznavanju sa vodičima, pripremama i eventualnoj nabavci svega onoga što će nam biti potrebno za boravak u prirodi, koji nam predstoji.

Dan 3
Pakovanje opreme i svih ostalih stvari u rančeve, odlazak do obale Pacifika, i odlazak, planinskim putem, do vulkana Avačinski (spada u red stratovulkana - visok, konusni vulkan, koji čine mnogobrojni „slojevi“ očvrsle lave, plovućca (sunđeraste stene) i vulkanske prašine i pravljenje kampa na 850 mnv. Kamp je smešten između vrha Avačinski (2741 mnv) i Korjakski (3456 mnv), aktivnim poslednjih nekoliko desetina hiljada godina, sa predivnim pogledom na Petropavlovsk-Kamčatski i Avačinski zaliv, i udaljene vulkane Goreli i Mutnovski. Ovakav pogled čini pešačenje Kamčatkom nezaboravnim iskustvom. Spavanje u kampu.

Dan 4
Rano ujutru krećemo na uspon Avačinskog vulkana. Uspon traje 6-8 sati. Za silazak do kampa je potrebno od 3-4 sata. Spavanje u kampu.

Dan 5
Krećemo na celodnevni treking kroz Avačinski prolaz do Nacionalnog Parka prirode Naličevo. Prolaz se nalazi između vulkana Koriak i Avačin. Prolaz je malo naporniji jer je praćen velikim razlikama u nadmorskoj visini . Ukupno ćemo preći 20 km. Dolazak do mesta predviđeno za kampovanje. Noćenje u šatoru.

Dan 6
Nastavak trekinga ( oko 25 km) kroz područje guste neprohodne tajge do vodopada na Žutoj reci. Put nas vodi i kroz kedrovu šumu a na pojedinim mestima je veoma bogata i raznovrsna vegetacija koja je tipična za poluostrvo Kamčatka. Do večeri stižemo do vrućih izvora, gde ćemo se kupanjem u njima opustiti od celodnevnog pešačenja. Noćenje u šatorima.

Dan 7
Nastavak trekinga i izlazak iz parka prirode Naličevo preko Pinačavskog prolaza i dolazak do kampa u blizini sela Pinačevo. Noćenje u šatorima.

Dan 8
Jutarnji transfer do vulkana Goreli, jednog od najaktivnijih vulkana na jugu Kamčatke. Usputni obilazak podnožja vulkana Viljučinsk (2173) i Goreli pećina nastalih od lave. Po obilasku pećina, vozimo se do podnožja vulkana Burnt. Noćenje u kampu.

Dan 9
Vršimo uspon do vrha vulkana Goreli (1892 mnv) sa obilaskom kratera „Golubije jezero“i „krater je aktivan“. Sledi silazak i nakon večere krećemo za Petropavlovsk-Kamčatski. Noćenje u apartmanu.

Dan 10/11
Transfer do aerodroma. Let Petropavlovsk-Kamčatski - Moskva– Beograd.

NAPOMENA:

 • Obavezno imati uplaćenu klubsku članarinu za 2021 godinu.

  • Svi učesnici će dobiti spisak neophodne opreme za ovaj put.
  • Svaka promena programa koju predloži sam putnik u toku putovanja, a uz saglasnost organizatora putovanja ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
  • Ekspediciju je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
  • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
  • Smeštajne objekte u ovom programu kategorisale su Turističke Asocijacije zemalja u koje se putuje.
  • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu puta je najkasnije 10 dana pre polaska.
  • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiju. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (krađu, gubitak stvari…) ili bolest putnika.
  • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  • Postoji mogućnost, promene ruta putovanja, ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
  • Učesnici ture moraju biti psihofizički spremni za put, kao i spremni na eventualne promene i improvizacije na terenu.
  • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 10 prijavljenih putnika, ukoliko se prijavi manji broj putnika, putovanje se može realizovati uz povećanje čitavog iznosa putovanju u odnosu na broj putnika u cilju pokrivanja svih troškova organizatora putovanja uz saglasnost putnika.
  • Ukoliko putnik otkaže putovanje više od mesec dana pred polazak na put, da bi povratio uplaćena sredstva može naći zamenu, u protivnom organizator ima pravo da zadrži organizacione troškove, a to je 30 % od ukupne cene koštanja ture.
  • Ukoliko putnik otkaže putovanje u kraćem periodu od mesec dana pre puta, može pronaći zamenu, ali nema pravo na povraćaj novca, ukoliko je organizator putovanja već platio troškove putovanja (prevoz, ekskurzije, hotel, transfer i lokalne vodiče lokalnim agentima) u zemlji u koju se putuje.
  • Svaki prijavljeni putnik sa potpisom izjave će biti upoznat od strane organizatora o uslovima plaćanja, riziku putovanja i uspona koji su navedeni u programu

   

  ZADNJI ROK ZA PRIJAVU JE 30 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

OPREMA:

 • Spisak opreme učesnici dobijaju po formiranju grupe.

USLOVI PUTOVANJA: po upitu za članove planinarskih klubova i DAT-a

Informacije kod vodiča

DOKUMENTA:

 • Članska karta kluba overena za 2021 godinu
 • Pasoš
 • Lična karta
 • Zdravstvena knjižica
 • Putno osiguranje

PRIJAVE KOD VODIČA:

David Kovačević

+38164 51 75 118, kovacevic.david@gmail.com

Dragan Pavlović

+381641674434

VIDEO: Kamčatka

VIDEO: Gorely vulkan

VIDEO: Beautiful KAMCHATKA

KAMCHATKA INFO