MEKSIKO KRUŽNA AVANTURA
» » MEKSIKO KRUŽNA AVANTURA

MEKSIKO KRUŽNA AVANTURA

Pico de Orizaba

TREMINI:  04.12.2021-17.12.2023 14dana

PICO DE ORIZABA 5630mnv

MEXICO CITY – PUEBLA –OAXACA - PALENQUE – CAMPECHE –MERIDA – CHITZTEN ITZA – CANCUN + opciono TULUM, COBA, PLAYA DEL CARMEN, ISLA MUJERES

PROGRAM PUTA:

1. dan : BEOGRAD – PARIZ/ILI AMSTERDAM ili ISTANBUL ILI BEC– MEXICO CITY

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu sa konekcijom u Parizu ili Amsterdamu ili Istanbul za let do Mexico City-a. Transfer do hotela. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

2.dan: MEXICO CITY

Doručak. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem: glavni trgu Zocalo, Katedrala (najveća na kontinentu), Predsednička Palata sa muralima Diega Rivere (u zavisnosti od toga da li će biti i otvorena u to vreme), Templo Mayor-ruševine astečkog grada. Fakultativni izlet do čuvenog muzeja, tzv. Casa Azul (Plava kuća) Fride Kahlo u delu grada koji se zove Coyoacan i nakon toga poseta plutajuće pijace Xochimilco uz vožnju, gde imamo uključen ručak uz pogled na marijache i prodavce suvenira na čamcima. Povratak u hotel. Slobodne aktivnosti. Fakultativni organizovani odlazak na večeru i piće sa marijachima u lokalnom ambijentu. Noćenje.

GRUPA A:

USPON: PICO DE ORIZABA 5.630m (vulkanski vrh)

3.dan.: Transfer od Mexico city-a do Pueble, odakle se nastavlja put do mesta Coscomantepec. Tu imamo prvi aklimatizacioni trekk i prvi bazni kamp, gde dostizemo visinu od 3200mnv.

4.dan.: Drugi aklimatizacioni trekk i upoznavanje prirodne zone planinskog masiva. Dolazimo do visine od 4260mnv. Drugi bazni kamp.

5.dan.: U ranim jutarnjim satima, ili kasnim noćnim satima, u zavisnosti od klime, od oko 1 ujutro, kretanje u osvananje vrha.

GRUPA B:

MEXICO CITY – PUEBLA

3.dan: Doručak. Polazak iz Mexico city-a do grada Puebla, usput nam se pogledi sreću sa planinskim masivom i vulkanskim vrhovima Popocatapetl i Iztaccihuatl, kao i sa jedne strane na najviši vrh u Mexicu, Pico de Orizaba. Dolazak do Pueble. City tour. Smeštaj u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

4.dan.: PUEBLA

Doručak. Slobodne aktivnosti u Puebli ili fakultativni odlazak do mesta Orizaba uz aktivnosti upoznavanja prirode, folklora, lokalnih žitelja i kulture. Smeštaj. Noćenje.

5.dan.: PUEBLA ILI ORIZABA - COSCOMANTEPEC

Doručak. U zavisnosti da li smo prethodne večeri noćili u Puebli ili u Orizabi, polazimo za selo Coscomantepec, gde se udružujemo sa planinarskom grupom. Fakultativni obilazak ovog mesta uz šetnju upoznavanja prirodnih atrakcija i poglede na vrhove Pico de Orizabe. Smeštaj. Noćenje.

6.dan: COSCOMANTEPEC - OAXACA

Doručak. Polazak za Oaxacu uz dolazak u popodnevnim satima. Poseta glavne pijace koja odaje neverovatnu šarenolikost i lokalne proizvode u vidu suvenira, kao i lokalne hrane. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7.dan: OAXACA

Doručak. Fakultativni izlet na arheoloski lokalitet Monte Alban. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Fakultativni trekk na visini app 3000mnv planinskog masiva u zoni Sierra Nevada. Fakultativna večera- domaća kuhinja tipična iz zone Oaxaca, uz roštilj i koktel. Noćenje.

8.dan: OAXACA - PALENQUE

Doručak. Odlazak u ranim jutarnjim satima autobusem do Palenque, koja se nalazi duboko u prašumskom delu Meksika, udaljena od San Cristobala 220km. Palenqua je uz Chitzten Itzu najimpresivnniji arheološki lokalitet Maja u Meksiku, datira iz perioda od oko 400-700 g.n.e.. Smeštaj u hotel. Noćenje.

9.dan: PALENQUE – CAMPECHE

Doručak. Napuštanje hotela i obilazak arheološkog nalazišta i piramida Palenque sa lokalnim vodičem: Palata sa kulom, hram Sunca, Hram Krsta, Hram Upisa... Svi zajedno okružuju Trg Sunca. Nakon toga, odlazak do mesta Campeche. Smeštaj u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

10.dan: CAMPECHE –MERIDA

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Meridu. Pri dolasku u Meridu kratko panoramsko razgledanje grada, kao i centralnog trga. Smeštaj u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

11.dan: MERIDA - CHITZTEN ITZA – CANCUN

Doručak. Napuštanje hotela i poseta arheološkog lokaliteta Chichen Itza (121km). Po dolasku obilazak: piramida Kukulkan, poznatija kao El Castillo - jedno od 7 svetskih čuda modernog sveta, Hram 1000 stubova, ceremonijalno igralište pelote i Opservatorijum. Piramida je medju najvažnijim arheološkim lokalitetima poluostrva Jukatan. Nakon toga poseta jedne od glavnih prirodnih atrakcija ove savezne države a i čitavog Meksika, a to su “cenote“, prirodni bazeni gde se možete kupati u podzemnim vodama ovih mesta. Mi posećujemo cenote Ik Kill, gde imamo i ručak obezbedjen. Nastavak vožnje i dolazak do Cancuna. Transfer do hotela. Noćenje (2 noćenja u Cancunu).

12.dan: CANCUN

Odmor i slobodne aktivnosti. Boravak u hotelu. Slobodne aktivnosti i nekoliko preporuka: fakultativnu posetu Playe del Carmen, majanskih arheoloških lokalite-ta Tulum i Coba, prirodnih bazena „cenotes“, ali verovatno i najatraktivnijeg letovališta rivijere Maja, prelepog ostrva Isla de Mujeres a ko bude zaintesovan za opciju druzenja sa delfinima, postoji i ta mogucnost..

Tulum - Jedno od najlepših mesta meksičke rivijere, fascinantno po svojoj lokaciji, (autobusom oko 1,5-2 sata vožnje od Cancuna). Mesto se originalno zove zid, jer se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca sa pogledom na Karibe. Poseta arheološkom lokalitetu sa ostacima majanske civilizacije. U popodnevnim satima individualna poseta nekoj od prelepih plaža, El Paraiso... Na neke od tih devičanskih plaža dolaze i ogromne kornjače.

Coba - Coba je mesto moći i ceremonijalni centar majanske civilizacije, mesto poznatih pećina poluostrva Jukatan, nalazi se duboko u džungli u području više plitkih jezera sa tirkiznom bojom vode. Savršeno mesto za ljubitelje ronjenja. (autobusom oko 45min do 1 sata vožnje od Tuluma)

13.-14.dan: CANCUN – MEXICO CITY – PARIZ/ILI ISTANBUL/ILI AMSTERDAM/ILI BEČ – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela, transfer do aerodroma i let do Mexico City-a. Presedanje na medjunarodni avio let do Beograda.

OPREMA: detaljan spisak opreme šaljemo u wordu, nakon prijave

DOKUMENTA:

  • Pasoš
  • Uplaćena klubska članarina za 2022 godinu.
  • Putno osiguranje
  • Osiguranje za dane boravka na planini i vip osiguranje za evakuciju možete nabaviti preko našeg kluba.

ORGANIZACIJA SPORTSKE AKTIVNOSTI: po upitu za članove kluba.

Prosledite email, ili kontaktirajte vodiča.

PRIJAVE KOD VODIČA:

David Kovačević 

Kontakt : +381 01 108 9778

davidsadventureteam@gmail.com

 ALEN SANTRAČ - za kosultacije nakon prijave za ovu avanturu.

Palenque, Mexico 4K

CANCUN, MEXICO

MERIDA