PERU-INKA TREK-EL MISTI 5.822m
» » PERU-INKA TREK-EL MISTI 5.822m

PERU-INKA TREK-EL MISTI 5.822m

PERU / JUŽNA AMERIKA

DATUM: 21.APRIL 2019. godine

Peru (španjolski Perú) je država u zapadnom delu Južne Amerike koja graniči s Ekvadorom i Kolumbijom na severu, Brazilom na istoku, Bolivijom na istoku i jugu, Čileom na jugu, i s Tihim oceanom na zapadu.

U Srednjem veku Peru je bio središte čuvenog Carstva Inka.

PLAN SPORTSKE AKTIVNOSTI:

1- 2.dan:  Aerodrom Nikola Tesla  BEOGRAD/ AMSTERDAM

Let iz Beograda do Lime preko Amsterdama. Dolazak u Limu i transfer do hostela/hotela***. Upoznavanje „Grada kraljeva“ i odmor. Noćenje.

3.dan: LIMA
Doručak. Organizovano razgledanje Lime: glavni trg, katedrala, kolonijalne zgrade, predsednička palata, katedrala San Francisco, Trg San Martin... Povratak u hostel/hotel. Noćenje.

4.dan: KUSKO
Doručak. Napuštanje hostela/hotela, transfer do aerodroma i podnevni let avionom do Kuska. Transfer do hostela/hotela***. Smeštaj. Odmor uz aklimatizaciju – prilagođavanje na nadmorsku visinu koja iznosi 3400 metara. Organizovani večernji obilazak centra grada u pratnji vodiča grupe. Povratak u hostel/hotel. Noćenje.

5.dan: KUSKO / CITY TOUR
Doručak. Prepodnevno razgledanje glavnog grada imperije Inka - Tawantisuyo, sa lokalnim vodičem, i arheoloških lokaliteta u samom Kusku i okolini. Ekskurzija počinje od 9h, a završava se oko 13h. Obuhvata posetu „Hramu sunca“ (el Templo del Sol Qoricancha (Korikanča)) – Santo Domingo i posetu arheoloških iskopina (zidina) Saqsayhuaman (Saksajuaman), Kenko, Puca Pucara (Puka Pukara) i Tambomachay (Tambomačaj). Po završetku ekskurzije, transfer do hostela/hotela. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

6.dan: KUSKO / SVETA DOLINA INKA
Doručak. Celodnevna ekskurzija - poseta „Svetoj dolini Inka“ („Valle Sagrado“) sa lokalnim vodičem, sa uključenim ručkom. Polazak u 9h minibusom, a završava se oko 19h. Poseta Pisku, gde se nalazi tipična indijanska pijaca, kao i ostaci preinka lokaliteta, ali i gde možemo videti i izradu nakita od srebra, probati tradicionalne empanada koje se prave tradicionalnim pećima, zatim odlazak do doline Urubamba koja se pruža uz obale reke Vilkanota. Ručak u jednom lokalnom restoranu. Popodne poseta utvrđenju i gradiću Ollantaytambo (Oljantajtambo), sagrađen da bi nadzirao ulaz u ovaj deo doline i zaštitio je od mogućih napada stanovnika prašume. Gradić je bio vojni, religiozni i kulturni centar imperije Inka. U povratku, poseta živopisnom selu Chinchero, gde ćemo imati prilike da vidimo kako se prave odeća od vune alpake i lame , na prirodan nacin dobijaju boje, ali I gde se nalaze ostaci kraljevskih kuća Tupac Inca Yupanqui. Povratak do hostela/hotela u Kusku minibusom. Noćenje.

7-10. dan: Salkantay Trek to Machu Picchu (jedan od najboljih svetskih trekinga).

 • Salkantay Trek: ukupno trajanje trekinga je 4 dana, stim da nas treći dan prevoze prevozom jednu deonicu kako bi skratili pešačenje na četiri dana. Četvrtog dana trekinga dolazimo u Machu Picu. Prvi dan imamo 7h pešačenja sa pauzama, drugi dan oko 10h, treći dan oko 7h, tako da četvrtog dana pešačimo 2h do Machu Picchu. Ukupna deonica pešačenje + prevoz oko 75 km.
 • Info: https://trailtopeak.com/2017/05/16/a-guide-to-the-salkantay-trek-and-machu-picchu/

OPCIJA ZA ONE KOJI NE IDU NA OVAJ TREK :

7. Dan / obilazak MARAS I MORAJ, noćenje
8. Dan / izlet po sopstvenom izboru – opcije na licu mesta - noćenje
9. Dan / odlazak i boravak u gradu ispod Machu Picchu - AGUAS CALIENTES, noćenje.

10 dan: MACHU PICCHU - CUSCO

U ranim jutarnjim satima, oko 4.30 de krećemo na uspon izgubljenog grada Inka civilizacije MACHU PICCHU, za šta ce nam trebati do 2h ( Umesto pesačenja moguć je i autobuski transfer od Machu Picchu do mesta Aguas Calientes (oko $ 9 ).Ostatak dana slobodno vreme i razgledanje Inka grada  sa našim lokalnim vodičem.

U popodnevnim satim se vraćamo do mesta Aguas Calientes do našeg voza koji nas vodi do mesta Ollantaytambo, odakle nas čeka autobus koji nas vodi do Kuska.

INKA TREK UKLJUČUJE
- Transport iz Kuska do mesta Marcocasa. Turisticki autobus.
- Profesionalni vodič.
- Dodatni vodič ukoliko ima vise od 14 putnika
- Kuvar sa iskustvom na ovakvim putovanjima
- Asistent kuvara ukoliko ima vise od 10 putnika
- 4 doručka,4 ručka, 4 večere
- Konji (hrana, 5kg prtljaga po putniku, a uključuje i vreću za spavanje i podmetač), samo za tri dana.
- Šatori i podmetači
- Ulaz u Machu Picchu.
- 01 noć u hostelu/hotelu u mestu Aguas calientes
- Povratna karta za turistički voz Aguas calientes –Ollantaytambo u popodnevnim ili predvečernjim satima u zavisnosti od slobodnih mesta
- Transport Ollantaytambo – Kusko. Turistički autobus

NE UKLJUČUJE :
- Doručak prvog dana.
- Ručak poslednjeg dana.
- Umesto pešačenja, u opciji prevoza od Hidroelektrane do mesta Aguas Calientes
- Vreća za spavanje.
- Bakšiš za vodiča, kuvara i nosače za grupu ( oko $ 20-25)

NAPOMENA: U slučaju lošeg vremena preko prevoja Salkantaj, doći će do promene putanje treka što neće umanjiti atraktivnost puta. Svaki prijavljeni učesnik za Inka trek će dobiti spisak neophodne opreme od strane organizatora.

11.dan: KUSKO 

 • GRUPA A / Uspon na RAINBOW MOUNTAIN - dnevni uspon na planinu.
 • GRUPA B / Odmor, slobodna aktivnost u Kusku.
 • Večerenja poseta i druženje sa šamanima
 • Noćenje

12.dan: KUSKO – AREKIPA
Napuštanje hotela oko 08.00h i transfer do autobuske stanice. Dnevna vožnja u trajanju od 10h kvalitetnim turističkim autobusom do takozvanog ,, Belog grada,, - Arekipe. Dolazak u Arekipu , transfer do hotela. Slobodna aktivnost. Noćenje.

13.dan: AREKIPA
Po smeštaju u hotel, fakultativni obilazak viševekovnog manastira ,,Santa Katalina,, i gradskog muzeja gde se može videti mumija ,,Huanita,, koja datira iz vremena Inka, a pronađena je na vulkanskom vrhu Ampato. Zatim organizovano popodnevno razgledanje centra Arekipe. Arekipa je drugi po veličini grad u Peruu, za koga kažu da je najlepši po svojoj arhitektonskoj konstituciji, kao i da ima najlepšu mikroklimu i najlepši glavni trg u Peru. Povratak u hotel. Noćenje.

14.dan: KANJON KOLKA  I EL MISTI 5.822m VULKAN  ( slobodan izbor)

 • GRUPA A – EL MISTI VULKAN 5.822m
  Doručak. Polazak iz AREKIPA 2325m oko 09.00h ka vulkanu Misti, dolazak na prevozom na nadmorsku visinu od 4150 m odakle kreće naš uspon do 4800m, gde odmaramo u kampu (Kamp Monte Blanco). Ovaj dan pešačimo 4h.
 • GRUPA B- KANJON KOLKA
  AREKIPA-KANJON KOLKA ( KANJON KONDORA – NAJDUBLJI KANJON NA SVETU U PRIRODNOM STANIŠTU KONDORA)
  Doručak. Polazak na dvodnevnu ekskurziju do kanjona Kolka, prirodnog staništa kondora. Kanjon Kolka, zajedno sa kanjonom Kotahuasi smatraju se najdubljim kanjonima u svetu. Polazak u ranim jutarnjim satima, vožnja autobusom u trajanju od oko 4 sata sa dva usputna stajanja, od kojih je najviša tačka puta na visini od 4910m.n.v. i nalazi se na andskom platou. Kraće zadržavanje radi posmatranja divlje andske flore i faune ( kao što je guanako, lama, alpaka, specifična vegetacija Anda) i uzdižujućih vulkanskih vrhova. Dolazak u kanjon Kolke. Opcioni Ručak. Smeštaj u hostel/hotel u mestu Čivaj ili Junkue. Slobodno vreme možemo iskoristiti za obilazak termalnih izvora kanjona Kolka na visini od oko 3600m.n.v. Fakultativno večera sa ukljucenom folklornom predstavom i noćenje.

15.dan

 • GRUPA A – EL MISTI VULKAN 5.822m
  Doručak u 03.30h, polazak na uspon u 04.00h. Tokom uspona posmatramo izlazak Sunca. Do vrha hodamo 5/6 sati, zadržavanje na vrhu oko 20 minuta.
  Povratak do prevoza na 4150m preko nekoliko dina i vulkanskog pepela što nam olakšava povratak i zabavlja nas istovremeno.
  Povratak prevozom oko 2h vožnje do grada Arekuipa gde stižemo oko 14.30h, i polazak za Puno. Prevoz za Puno oko 6/7h vožnje.
 • GRUPA B- KANJON KOLKA
  KANJON KOLKA – PUNO
  Doručak. Rani jutarnji odlazak do kanjona Kolke i masta Kruz del Kondor ( kondorov krst) odakle se mogu posmatrati kondori kako preleću kanjon okružen andskim vrhovima. Po obilasku kanjona oko 13h. polazimo autobusom za Puno gde stižemo oko 19h. Transfer do hostela/hotela. Odmor i slobodne aktivnosti.Noćenje.

16.dan: PUNO - JEZERO TITIKAKA - PLUTAJUĆA OSTRVA UROS I TAKILE

Doručak. Izlet do jezera Titikaka, najvišeg plovnog jezera na svetu (3820 m) i do plutajućih ostrvaca - Uros. Na ostrvima u jezeru nalaze se sela čiji starosedeoci poštuju kulturu i tradiciju svojih predaka. Vožnja motornim čamcem ka ostrvima Uros (oko 30 min). Po dolasku na ostrvo, susret sa neobičnim starosedeocima. Fakultativna vožnja čamcem od totore (vrsta trske) koja raste u kristalno čistoj vodi Titicace. Obilazak i ostrva Taquile, gde imamo uključen i tradicionalni ručak i povratak u Puno. Transfer do hostela/hotela. Noćenje.
Na obalama jezera Titikaka stanovništvo živi veoma skromno, oni neguju kulturu i tradiciju predaka. Putnik ima osećaj da se vratio unazad kroz vreme i oživeo jedan delić velike istorije “Sinova Sunca”. Ovi starosedeoci su veliki moreplovci i majstori tkanja koji su očuvali svoj dradicionalni dizajn i dekoraciju svoje odeće. Ovaj put je veoma popularan zbog mogućnosti interakcije sa starosedeocima, koji još uvek održavaju nevinost uma i srca, zahvaljujući jednostavnom i mirnom načinu života. Kuće su im veoma jednostavne i domaćinske, sve sa pogledom na jezero. Ovakva kombinacija kulture i prirode čini ovo mesto očaravajućim.

17/18.dan: PUNO - LIMA 
Doručak. Transfer do aerodroma u Juliaci (Hulijaka) i let za Limu.  Noćenje

18/19 dan  LIMA - BUDIMPEŠTA - BEOGRAD

Polazak na let Lima - Pariz, Pariz -Beograd

OPREMA:

Spisak opreme šaljemo prilikom prijavljivanja za avanturu.

DOKUMENTA:

 • Pasoš
 • Uplaćena klupska članarina za 2019 godinu.
 • Putno osiguranje
 • Osiguranje za dane boravka na planini i vip osiguranje za evakuciju možete nabaviti preko našeg kluba.

ORGANIZACIJA SPORTSKE AKTIVNOSTI: po upitu za članove planinarskih klubova i DAT-a

Prosledite email, ili kontaktirajte vodiča.

PRIJAVE KOD VODIČA:

David Kovačević

+381 64 517 5118

kovacevic.david@gmail.com

Machu Picchu

Salkantay Trek to Machu Picchu (One of the World’s Best Hikes)

RAINBOW MOUNTAIN

EL MISTI - 5.822m

Titikaka jezero