PERU-INKA TREK-EL MISTI 5.822m
» » PERU-INKA TREK-EL MISTI 5.822m

PERU-INKA TREK-EL MISTI 5.822m

PERU / JUŽNA AMERIKA

DATUM: 21.APRIL 2019. godine

Peru (španjolski Perú) je država u zapadnom delu Južne Amerike koja graniči s Ekvadorom i Kolumbijom na severu, Brazilom na istoku, Bolivijom na istoku i jugu, Čileom na jugu, i s Tihim oceanom na zapadu.

U Srednjem veku Peru je bio središte čuvenog Carstva Inka.

PLAN SPORTSKE AKTIVNOSTI:

21.04.:  Aerodrom Nikola Tesla  BEOGRAD/ AMSTERDAM

Let iz Beograda u 6.40h do Lime preko Amsterdama. Dolazak u Limu u 18.05h po lokalnom vremenu i transfer do hotela Miramar ***, u turistickoj cetvrti MIraflores, u blizini okeana ali i samog centra ove cetvrti. Individualno upoznavanje „Grada kraljeva“ i odmor. Noćenje.

22.04.: LIMA
Doručak. Organizovano razgledanje Lime: park ljubavi u cetvrti Miraflores, stop i pogled na piramidu u cetvrti Miraflores, stari deo Lime i glavni trg, kolonijalne zgrade, predsednička palata, katedrala San Francisco, Trg San Martin... Povratak u hotel. Noćenje.

23.04.: KUSKO
Doručak. Check out. Napuštanje hotela, transfer do aerodroma i popodnevni let do Kuska. Transfer do hotela San Agustin****, pozicioniran u centru istorijskog dela grada. Smeštaj. Odmor uz aklimatizaciju – prilagođavanje na nadmorsku visinu koja iznosi 3400 metara. Organizovani večernji obilazak centra grada u pratnji vodiča grupe. Povratak u hotel. Noćenje.

24.04.: KUSKO / CITY TOUR
Doručak. Prepodnevno razgledanje glavnog grada imperije Inka - Tawantisuyo, sa lokalnim vodičem, i arheoloških lokaliteta u samom Kusku i okolini.

Ekskurzija počinje od 9h, a završava se oko 13h. Obuhvata posetu „Hramu sunca“ (el Templo del Sol Qoricancha (Korikanča)) – Santo Domingo i posetu arheoloških lokaliteta (zidina) Saqsayhuaman (Saksajuaman), Kenko, Puca Pucara (Puka Pukara) i Tambomachay (Tambomačaj), sa svim ulaznicama ukljucenim, kao i lokalnim vodicem na engleskom. Privatna tura. Po završetku ekskurzije, transfer do hotela ili po zelji, ostanak na glavnom trgu Kuska. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

25.04.dan: KUSKO / SVETA DOLINA INKA
Doručak. Celodnevna ekskurzija - poseta „Svetoj dolini Inka“ („Valle Sagrado“) sa lokalnim vodičem na engleskom, sa uključenim ručkom. Polazak u 9h minibusom, a završava se oko 19h. Poseta Pisku, gde se nalazi tipična indijanska pijaca, kao i ostaci preinka lokaliteta, ali i gde možemo videti i izradu nakita od srebra, probati “empanade“ koje se prave u tradicionalnim pećima, zatim odlazak do doline Urubamba koja se pruža uz obale reke Vilkanota. Ručak u jednom lokalnom restoranu. Popodne poseta utvrđenju i gradiću Ollantaytambo (Oljantajtambo), koji se smatra, osim Korikance , Macu Pikcua i jezera Titikake (ostrvo Sunca i Meseca) za mestom moci, gde se nalazi na vrhu lokaliteta i Hram Sunca ovog mesta, a sagrađen je bio izmedju ostalog i da bi nadzirao ulaz u ovaj deo doline i zaštitio je od mogućih napada stanovnika prašume. Gradić je bio vojni, religiozni i kulturni centar imperije Inka. U povratku, poseta živopisnom selu Chinchero, gde ćemo imati prilike da vidimo kako se prave odeća od vune alpake i lame , i kako na prirodan nacin dobijaju boje, ali I gde se nalaze ostaci kraljevskih kuća Tupac Inca Yupanqui. Privatna tura. Povratak do hotela u Kusku. Noćenje.

Napomena: samo za putnike, koji ne idu na Inka Trek Salkantaj :

26.04.dan: KUSKO / SLOBODNE AKTIVNOSTI ILI OPCIONO : MARAS I MORAJ

27.04.dan: KUSKO / SLOBODNE AKTIVNOSTI ILI OPCIONO : TIPON ILI CHOQUIQUERAO ILI SELO SHAMANA 

28.04.dan: KUSKO / AGUAS KALIENTES

29.04.dan: AGUAS KALIENTES – MACU PIKCU

Dan predvidjen za spajanje sa grupom koja ide na Inka Trekk i obilazak jednog od sedam cuda modernog sveta sa lokalnim vodicem.

OPCIJA ZA PUTNIKE KOJI IDU NA SALKANTAJ- 4D INKA TREKK:


26-29.04.: Salkantay Trek na Machu Picchu (jedan od najboljih svetskih trekinga).

 • Salkantay Trek:ukupno trajanje trekinga je 4 dana, stim da nas treći dan prevoze prevozom jednu deonicu kako bi skratili pešačenje na četiri dana. *Četvrtog dana trekinga dolazimo u Machu Picu. Prvi dan imamo 7h pešačenja sa pauzama, drugi dan oko 10h, treći dan oko 7h, tako da četvrtog dana pešačimo 2h do Machu Picchu. Ukupna deonica pešačenje + prevoz oko 75 km.

Napomena:  * cetvrtog dana (29.04.) u ranim jutarnjim satima, oko 4.30 de krećemo na uspon izgubljenog grada Inka civilizacije MACHU PICCHU, za šta ce nam trebati do 2h ( Umesto pesačenja moguć je i autobuski transfer od Machu Picchu do mesta Aguas Calientes (oko $ 9-12). Ovde sledi prikljucenje dela grupe koja ne ide na Inka trek, i svi nastavljamo zajedno prema programu putovanja. Ostatak dana slobodno vreme i razgledanje Inka grada  sa našim lokalnim vodičem i nakon toga, u podnevno popodnevnim satima individualni povratak pesice ili turistickim autobusom do mesta Aguas Kalientes na rucak, koji je ukljucen u programu putovanja, i posle u dogovoreno vreme polaska voza, dolazak do vozne stanice uz voznju do Oljantajtamba, odakle imamo bus transfer do hotela u Kusku.

Info: https://trailtopeak.com/2017/05/16/a-guide-to-the-salkantay-trek-and-machu-picchu/

INKA TREK UKLJUČUJE

- Transport iz Kuska do mesta Marcocasa. Turisticki autobus.
- Profesionalni vodič.
- Dodatni vodič ukoliko ima vise od 14 putnika
- Kuvar sa iskustvom na ovakvim putovanjima
- Asistent kuvara ukoliko ima vise od 10 putnika
- 4 doručka,4 ručka, 4 večere
- Konji (hrana, 5kg prtljaga po putniku, a uključuje i vreću za spavanje i podmetač), samo za tri dana.
- Šatori i podmetači
- Ulaz u Machu Picchu.
- 01 noć u hostelu/hotelu u mestu Aguas calientes
- Povratna karta za turistički voz Aguas calientes –Ollantaytambo u popodnevnim ili predvečernjim satima u zavisnosti od slobodnih mesta
- Transport Ollantaytambo – Kusko. Turistički autobus

NE UKLJUČUJE :
- Doručak prvog dana.
- Ručak poslednjeg dana.
- Umesto pešačenja, u opciji prevoza od Hidroelektrane do mesta Aguas Calientes
- Vreća za spavanje.
- Bakšiš za vodiča, kuvara i nosače za grupu ( oko $ 20-25)

NAPOMENA: U slučaju lošeg vremena preko prevoja Salkantaj, doći će do promene putanje treka što neće umanjiti atraktivnost puta. Svaki prijavljeni učesnik za Inka trek će dobiti spisak neophodne opreme od strane organizatora.

 30.04.dan: KUSKO 

 • GRUPA A/ Uspon na RAINBOW MOUNTAIN - dnevni uspon na planinu, celodnevni izlet, sa polaskom u ranim jutarnjim satima (izmedju 3-4h) i povratkom oko 17h.
 • GRUPA B/ Odmor, slobodna aktivnost u Kusku.
 • Mogucnost prijave za Ayahuasca ceremoniju sa lokalnim shamanom u vecernjim satima (oko 20h), ukoliko bude dovoljan broj zainteresovanih putnika i raspolozivost od strane shamana za odrzavanje ove ceremonije, ili slobodne aktivnosti za shopping suvenira, razgledanje Kuska, posetu muzejima i lokalnim pijacama...

01.05.: KUSKO – AREKIPA

Dorucak. Check out oko 8-9h. Napuštanje hotela. Slobodne aktivnosti u Kusku do vecernjim sati. Oko 19.00-30.h transfer do autobuske stanice i polazak sa udobnim turistickim krevet autobusom uz ukljucenu veceru u busu. Nocna vožnja u trajanju od oko 9-10h do takozvanog ,, Belog grada,, - Arekipe, koji je sa svih strana okruzen planinskim vulkanskim vrhovima.....

*Napomena: mogućnost polaska iz Kuska avionom do Arequipe, uz doplatu za avio kartu. Noćenje.

02.05.: AREKIPA
Dolazak u Arekipu , u ranim jutarnjim satima izmedju 6-7h, transfer do hotela Fundador ****. Ostavljanje prtljaga na recepciju hotela. Razgled centra grada sa lokalnim vodicem. Povratak u hotel na check in, koji je u 13.00h, ukoliko bude mogucnost ranijeg check inn-a, obezbedice se. Slobodne aktivnosti ili fakultativne mogucnosti obilaska muzeja grada gde se može videti izlozena mumija ,,Huanita,,(u nekom periodu je izlozena i moguce je videti, a nekada ne, u sta nemamo uvid) koja datira iz vremena Inka, ili pogledati dokumentarac o ovom dogadjaju pronalaska mumije, a pronađena je na vulkanskom vrhu Ampato.

Arekipa je drugi po veličini grad u Peruu, za koga kažu da je najlepši po svojoj arhitektonskoj konstituciji, kao i da ima najlepšu mikroklimu i najlepši glavni trg u Peru.

Slobodne aktivnosti. Noćenje.

03.05.: AREKIPA - KANJON KOLKA  

NAJDUBLJI KANJON NA SVETU UZ KANJON KOTAUASI A OBA SE NALAZE U REGIONU AREKIPE, KANJON KOLKA JE POZNAT I PO PRIRODNOM STANIŠTU KONDORA KAO I PO MESTU ODAKLE SE MOŽE VIDETI ODAKLE IZVIRE REKA AMAZON
Doručak. Jutarnji polazak, u dogovoreno vreme, na dvodnevnu ekskurziju do kanjona Kolka. Vožnja autobusom u trajanju od oko 4 sata sa dva usputna stajanja, od kojih je najviša tačka puta na visini od 4910m.n.v. i nalazi se na andskom platou. Kraće zadržavanje radi posmatranja divlje andske flore i faune ( kao što je guanako, lama, alpaka, specifična vegetacija Anda) i uzdižujućih vulkanskih vrhova. Dolazak u kanjon Kolke. Fakultativni ručak. Smeštaj u hotel*** u mestu Čivaj ili Junkue. Slobodno vreme možemo iskoristiti za fakultativni obilazak termalnih izvora kanjona Kolka na visini od oko 3600m.n.v. (ulaznica oko 5usd) . Fakultativno večera sa ukljucenom folklornom predstavom, transfer busom povratak do hotela i noćenje.

04.05.: KANJON KOLKA – PUNO

Doručak. Rani jutarnji odlazak do kanjona Kolke i masta Kruz del Kondor ( kondorov krst) odakle se mogu posmatrati kondori kako preleću kanjon okružen andskim vrhovima. Po obilasku kanjona oko 13h. polazimo autobusom za Puno gde stižemo oko 19h. Transfer do hotela Royal Inn u Punu****, koji se nalazi u samom centru istorijskog dela Puna. Odmor i slobodne aktivnosti.Noćenje.

05.05.: PUNO - JEZERO TITIKAKA - PLUTAJUĆA OSTRVA UROS I TAKILE

Doručak. Izlet do jezera Titikaka, najvišeg plovnog jezera na svetu (3820 m) i do plutajućih ostrvaca - Uros. Na ostrvima u jezeru nalaze se sela čiji starosedeoci poštuju kulturu i tradiciju svojih predaka. Vožnja motornim čamcem ka ostrvima Uros (oko 30 min). Po dolasku na ostrvo, susret sa neobičnim starosedeocima. Fakultativna vožnja čamcem od totore (vrsta trske) koja raste u kristalno čistoj vodi Titicace. Obilazak i ostrva Taquile, gde imamo uključen i tradicionalni ručak i povratak u Puno. Transfer do hotela u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

Na obalama jezera Titikaka stanovništvo živi veoma skromno, oni neguju kulturu i tradiciju predaka. Putnik ima osećaj da se vratio unazad kroz vreme i oživeo jedan delić velike istorije “Sinova Sunca”. Ovi starosedeoci su veliki moreplovci i majstori tkanja koji su očuvali svoj dradicionalni dizajn i dekoraciju svoje odeće. Ovaj put je veoma popularan zbog mogućnosti interakcije sa starosedeocima, koji još uvek održavaju nevinost uma i srca, zahvaljujući jednostavnom i mirnom načinu života. Kuće su im veoma jednostavne i domaćinske, sve sa pogledom na jezero. Ovakva kombinacija kulture i prirode čini ovo mesto očaravajućim.

06.05.: PUNO - LIMA 
Doručak. Transfer u trajanju oko jednog sata do aerodroma u Juliaci (Hulijaka) i let za Limu. Transfer do hotela Miramar*** u cetvrti Miraflores. Noćenje.

07.05.: LIMA 

Dorucak. Extra dan u Limi, slobodne aktivnosti i sumiranje utisaka sa puta. Fakultativne opcije za preporucene izlete po Limi, vreme za suvenire i pripremu za povratak u Beograd.

08.-09.05.:  LIMA - AMSTERDAM - BEOGRAD 

Polazak na let Lima - Amsterdam -Beograd

DOLAZAK U BEOGRAD JE 9 MAJA U 22.40h

OPREMA:

 • Čeona lampa
 • Planinski štapovi za pešačenje
 • Vreća za spavanje komfor -5
 • Kamašne za cipele
 • Treking cipele za planinu
 • Patike ili udobne cipele za grad
 • Gorotex jakna
 • Treking pantalone i pantalone za grad
 • Topla dukserica
 • Kapa, rukavice
 • Aktivni veš
 • Naočare za Sunce
 • Može se poneti i kišobran za trek ukoliko bude sparno
 • Rezervni veš
 • Pribor za ličnu higijenu
 • Lična apoteka i prva pomoć
 • Autan protiv komaraca
 • Dokumenta

POGLEDAJTE INFORMATOR:

Praktični informator za Peru

Peru Info

 

DOKUMENTA:

 • Pasoš
 • Uplaćena klupska članarina za 2019 godinu.
 • Putno osiguranje
 • Osiguranje za dane boravka na planini i vip osiguranje za evakuciju možete nabaviti preko našeg kluba.

ORGANIZACIJA SPORTSKE AKTIVNOSTI: po upitu za članove kluba.

Prosledite email, ili kontaktirajte vodiča.

PRIJAVE KOD VODIČA:

David Kovačević

+381 64 517 5118

kovacevic.david@gmail.com

Machu Picchu

Salkantay Trek to Machu Picchu (One of the World’s Best Hikes)

RAINBOW MOUNTAIN

EL MISTI - 5.822m

Titikaka jezero